Αντάμωσαν και γιόρτασαν στην Καρδίτσα οι Θεσσαλοί Καραγκούνηδες

Μία πολύ μεγάλη βραδιά πολιτισμού και παράδοσης έζησαν οι εκατοντάδες Θεσσαλοί που βρέθηκαν την Κυριακή στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, για το 6ο Καραγκούνικο Αντάμωμα.
Είτε ως θεατές στις κερκίδες, που ξεπέρασαν τους 1000, είτε ως μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων εντός του αγωνιστικού χώρου, οι συμμετέχοντες, όλοι μαζί δημιούργησαν πανηγυρικό κλίμα, διασκέδασαν με την ψυχή τους και ταυτόχρονα τίμησαν την καταγωγή τους και τον τόπο τους.

Ανανέωσαν, δε το ραντεβού για το 2021, στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, με τον δήμαρχο κ. Νασίκα να είναι παρών στην Καρδίτσα και να παραλαμβάνει την ελληνική σημαία και τη σημαία της Αμφικτιονίας των Καραγκούνηδων και στην ουσία τη σκυτάλη για την επόμενη διοργάνωση.

Στον αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ βρέθηκαν εκατοντάδες χορευτές ενώ εκπροσωπηθήκαν 40 Σύλλογοι από όλη την Θεσσαλία. Με παραδοσιακούς καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους και ο Χρυσόστομος Μητροπάνος, να δίνουν τον ρυθμό οι εκδηλώσεις άρχισαν με τον «τρανό χορό», με όλους τους χορευτές να ξεκινούν και υπό τους ήχους της «Καραγκούνας», να σχηματίζουν ένα τεράστιο κύκλο γύρω από το γήπεδο. Ακολούθησε ο χορός του Παπά με ένα ιερέα να τραγουδά τα παραδοσιακά λόγια και να σέρνει το χορό που ακόμα χορεύεται την Κυριακή της Αποκριάς σε περιοχές του Θεσσαλικού κάμπου.

Δείτε περισσότερα πατώντας εδώ

Πηγή: karditsalive.net