Ο καιρός του Σαββάτου

Για το Σάββατο, στην Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί στα δυτικά, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, δε στα ανατολικά, στην διάρκεια της ημέρας, έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές μπόρες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 29 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Στην Θράκη προβλέπεται να εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα δείξει 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ κατά τόπους, στην διάρκεια της ημέρας. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 17 και 32 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στις Κυκλάδες πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και την Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και στη Μακεδονία και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τοπικές μπόρες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.