Ο καιρός της Πέμπτης

Που και πότε θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για την Πέμπτη, προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές μπόρες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά, στην διάρκεια της ημέρας, έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 18 και 31 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές μπόρες και πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες σποραδικές μπόρες στα ορεινά. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ κατά τόπους, στην διάρκεια της ημέρας. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 16 και 33 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή, στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, στα βόρεια και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.