Κέλλας: «Η οδική ασφάλεια προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη»

«Οι δρόμοι Λάρισα-Φάρσαλα και Ελασσόνα-Κοζάνη είναι “δρόμοι-λαιμητόμοι” με τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο, όπου προκαλούνται πολλά τροχαία ατυχήματα και πρέπει να ανακατασκευαστούν. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν σε όλη τη χώρα, όπως στην Κρήτη, όπου ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα.

Η αναβάθμιση των υποδομών σε όλη την επικράτεια θα αποτελέσει μία από τις βασικές θεματικές των προτάσεων, που θα υποβάλουμε προς την Κυβέρνηση. Θα καλέσουμε τον αρμόδιο Υπουργό, Κώστα Καραμανλή, στην Επιτροπή μας, για να συζητήσουμε τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει.»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ασφάλειας της Βουλής και αν. Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και τους Τ. Πουρναράκη και Μ. Νικόλτσιου, προσθέτοντας:

«Η οδική ασφάλεια αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου και, προσωπικά, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, πριν από 2,5 χρόνια, παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιο “Προσέχω-ο Δρόμος για την Ασφάλεια”, που προτάσσει, επιπλέον των υποδομών και της αστυνόμευσης, την εκπαίδευση. Έχουμε, κατ’ επανάληψη, επισημάνει ότι όλα είναι θέμα παιδείας, γι’ αυτό θα εξετάσουμε, σε συνεργασία με την Υπουργό Παιδείας, την ενίσχυση της οδικής εκπαίδευσης στα σχολεία και την εισαγωγή μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής στα παιδαγωγικά τμήματα των πανεπιστημίων καθώς και την οργάνωση ημερίδων για την οδική ασφάλεια από τους ΟΤΑ».

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφέρθηκε στην ιατρική αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων, που αποτελεί, αναλόγως, έναν από τους βασικούς άξονες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για την οδική ασφάλεια, φέροντας ως παράδειγμα την επαγγελματική εμπειρία του από τη Γερμανία, όπου πραγματοποίησε την εξειδίκευσή του και απέκτησε την ειδικότητα του αναισθησιολόγου, τονίζοντας:

«Στην Επιτροπή θα εξετάσουμε, επίσης, την άμεση παροχή ιατρικής φροντίδας έπειτα από τα ατυχήματα, γι’ αυτό θα καλέσουμε σε συνεδρίασή μας τον Υπουργό Υγείας, ώστε να συζητήσουμε το θέμα της ταχύτερης αντιμετώπισης των τροχαίων. Στη Γερμανία, όπου απέκτησα την ειδικότητά μου, υπήρχε στο αντίστοιχο ΕΚΑΒ ελικόπτερο, με το οποίο πετούσαμε καθημερινά και σπεύδαμε στον τόπο των ατυχημάτων, για να παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες κατά τα πρώτα λεπτά και τις πρώτες ώρες, που έχουν ιδιαίτερη κρισιμότητα, τόσο για τη ζωή, όσο και τη μετέπειτα πορεία των ασθενών».

Μπορεί να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ: