“Εφιάλτης” τα αγριογούρουνα σε δρόμους της επαρχίας Φαρσάλων

Σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα με την ξαφνική διέλευση αγριογούρουνων από τους δρόμους της επαρχίας Φαρσάλων, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στους διερχόμενους οδηγούς.

Συγκεκριμένα, σε τροχαίο υλικών ζημιών έμπλεξε διερχόμενος οδηγός, προ ημερών, κινούμενος, πρωινές ώρες, στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Λαμίας, μεταξύ Φαρσάλων και Βρυσιών κατηφορίζοντας από τις στροφές του βουνού, χτυπώντας με το όχημά του αγριογούρουνο. Για καλή του τύχη, δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και αντέδρασε ψύχραιμα αποφεύγοντας την εκτροπή του οχήματος του και την σύγκρουση με άλλο διερχόμενο όχημα, γλιτώνοντας μόνο με υλικές ζημιές στο αυτοκίνητό του. Ως γνωστόν, έχουν γίνει πολλά τροχαία ατυχήματα τα οποία οφείλονται σε αγριογούρουνα και στη διέλευση τους από κεντρικούς δρόμους, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο πληθυσμός τους έχει μεγαλώσει και πολλά από αυτά έχουν κατέβει και σε κατοικημένες πεδινές περιοχές. Η μειωμένη ταχύτητα, τις βραδινές ώρες τα καλά φώτα στο αυτοκίνητο και η συγκέντρωση του οδηγού, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία