Ο καιρός της Τετάρτης

Για την Τετάρτη, προβλέπονται στα δυτικά τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά, με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις: στα δυτικά με ένταση 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά με ένταση 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται για τα ανατολικά ηπειρωτικά.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά, στην διάρκεια της ημέρας, έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βορειοδυτικών διευθύνσεων άνεμοι, εντάσεως 3-4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 18 και 33 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στη Μακεδονία και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στην δυτική Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά έως 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές μπόρες και κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά με μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Θεσσαλία. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ στην διάρκεια της ημέρας. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 17 και 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, κατά τη διάρκεια της ημέρας στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ και κατά την διάρκεια της ημέρας 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες στα ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Το πρωί, στα δυτικά, η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και στα βόρεια.