Καιρός: ηλιοφάνεια και τοπικές μπόρες την Τρίτη

Για την Τρίτη, στα δυτικά προβλέπονται τοπικές μπόρες και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα δυτικά, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά, στην διάρκεια της ημέρας, έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, εντάσεως 3 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 18 και 32 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες. Στην δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες και πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 17 και 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη, προβλέπονται στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες στα δυτικά και στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ στα δυτικά και 4 με 5 στα ανατολικά, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.