Ο καιρός της Δευτέρας

Για την Δευτέρα, προβλέπονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα βόρεια, κυρίως στα ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, εντάσεως 3 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 33 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες. Στην δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 35-36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία, θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 17 και 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βορειότερα τμήματα, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη, προβλέπονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα δυτικά, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βοριάδες, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν προβλέπεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.