Νέος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου ο Κων/νος Δαμιανός – Νέα όργανα στο Δήμο Φαρσάλων

Δημαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν χθες στο Δημοτικό κατάστημα Φαρσάλων, όπου σε ειδική συνεδρίαση προήδρευσε η πλειοψηφήσασα σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Φάρσαλα Ανάπτυξη» κ. Βάια Αρσενοπούλου, προκειμένου να εκλεγούν ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια με το νέο προεδρείο πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές των μελών της οικονομικής επιτροπής, της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Φαρσάλων, για τη νέα δημοτική περίοδο (2019 – 2023).

Η συνεδρίαση άρχισε με την προεδρεύοντα κ. Βάια Αρσενοπούλου, τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου και τους επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Άρη Καραχάλιο, Μαρία Ίφου, Κων/νο Τύμπα, Ευάγγελο Δημητρακόπουλο και Αποστόλη Αναγνώστου, να απευθύνουν χαιρετισμό για μια καλή και εποικοδομητική τετραετία για τον Δήμο Φαρσάλων.

Κατόπιν ακολούθησε η ομόφωνη εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου με την πλειοψηφία να προτείνει τον κ. Κων/νο Δαμιανό, όπου και εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων. Ακολούθησε η εκλογή του αντιπροέδρου κ. Δημήτρη Μπαμπανίκα από τη μείζονα αντιπολίτευση (απουσίαζε από την διαδικασία η δημοτική σύμβουλος κ. Κων/να Μπένου), ενώ τέλος από την ελάσσονα αντιπολίτευση εκλέχθηκε ως γραμματέας ο κ. Βασίλειος Πατσιούρας, ως μοναδικοί προτεινόμενοι από κάθε παράταξη.

Στην Οικονομική Επιτροπή από την πλειοψηφία ορίστηκαν τακτικά μέλη οι  κ.κ. Βάια Αρσενοπούλου και Ευαγγελία Χαμορούσου και οι κ.κ. Κων/νος Μπρόζος και Ιωάννης Τριάντης, ως αναπληρωματικά. Από τη μείζονα αντιπολίτευση ο κ. Άρης Καραχάλιος ως τακτικό και η κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου ως αναπληρωματικό, ενώ από την ελάσσονα αντιπολίτευση ως τακτικό ο κ. Ευάγγελος Κατσιαούνης και ως αναπληρωματικό μέλος η κ. Μαρία Ίφου.

Στην Ποιότητα Ζωής από την πλειοψηφία ορίστηκαν τακτικά μέλη οι  κ.κ. Κων/νος Δαμιανός και Ιωάννης Τριάντης και οι κ.κ. Κων/νος Μπαλατσός και Χρήστος Μπασαγιάννης, ως αναπληρωματικά. Από τη μείζονα αντιπολίτευση ο κ. Χριστόδουλος Παπαγεωργίου ως τακτικό και η κ. Κων/να Μπένου ως αναπληρωματικό, ενώ από την ελάσσονα αντιπολίτευση ως τακτικό ο κ. Ιωάννης Λελεντζής και ως αναπληρωματικό ο κ. Βασίλης Πατσιούρας.

Τέλος, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα αξιώματα (αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι οργανισμών) από την νέα δημοτική αρχή και στις δυο επιτροπές θα συμπληρωθούν οι τρεις κενές θέσεις, από τις επτά συνολικά θέσεις που απομένουν, από δυο αντιδημάρχους στην κάθε μια και τον πρόεδρο της κάθε επιτροπής, Οικονομικής και Ποιότητας ζωής, από την από την πλειοψηφούσα παράταξη.