Ο καιρός της Κυριακής

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες στα βόρεια, κυρίως ορεινά. Αναμένεται μικρή εξασθένηση των βόρειων ανέμων, οι οποίοι θα φθάνουν στο Αιγαίο, κατά τη διάρκεια της ημέρας και κατά τόπους, τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά, κατά τόπους μέσα στην ημέρα, 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, εντάσεως 3 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 33 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά της Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία, θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου. Το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 34-35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά της Θεσσαλίας. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, στην διάρκεια της ημερας. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και στην διάρκεια της ημέρας, τοπικά, έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, κατά την διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βορειότερα τμήματα, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα δυτικά, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα δυτικά, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!