Ο καιρός του Σαββάτου

Σε ποιες περιοχές αναμένονται έντονες βροχές. Που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο. Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες στα βόρεια ορεινά. Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 7 και πιθανώς τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές, κυρίως στα ανατολικά.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά, κατά τόπους, 7 και 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά του νομού. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, εντάσεως 3 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 33 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά της Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί, 4-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 34-36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία, θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 35-36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά της Θεσσαλίας. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις,54 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 και ίσως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βορειότερα τμήματα, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν. Νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, στα ορεινά των οποίων είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες ή καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα δυτικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο κατά την διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.