Καιρός: ηλιοφάνεια και βοριάδες την Πέμπτη

Μέχρι που θα φτάσει ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά και 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά, τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά, κατά τόπους, 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 35 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες, στην δυτική Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 35-37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία, θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και στην δυτική Στερεά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 18 και 36-37 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά και 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά, τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος προβλέπεται για το Σάββατο ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν στα βορειοδυτικά ορεινά να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά και 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά, τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά και 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά, τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!