Ο καιρός της Τρίτης

Που θα βρέξει, κατά τόπους έντονα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Που θα είναι πιο ισχυρό το μελτέμι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα δυτικά και στην Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά και 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά, κατά τόπους, 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 24 και 35 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες, καθώς και με μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 4-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 37-38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία, θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πρόσκαιρες μπόρες και στα ορεινά με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 37-39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 36-37 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την Τετάρτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα δυτικά και στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες, κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Μακεδονίας και πιθανώς της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά και 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.