Ο κσιρός της Δευτέρας

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο ξεκίνημα της εβδομάδας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά. Οι βοριάδες στα ανατολικά θα έχουν ένταση 5 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά, κατά τόπους, 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις το απόγευμα. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες θα φυσούν νοτιάδες, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 25 και 35 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις και τοπικές μπόρες, τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες, στα ορεινά της Μακεδονίας, ενώ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 4-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 36-38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και την δυτική Στερεά, με πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 37-39 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 36-37 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπεται αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα δυτικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, αλλά και μεμονωμένες στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση: στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!