Πανηγύρισε το ναΐδριο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Πανηγύρισε το ναΐδριο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο 2ο χλμ. της ΠΕΟ Φαρσάλων-Λάρισας, το οποίο έχει κτιστεί από τους Αφούς Καραμανώλη στη μνήμη του πατέρα τους Γεωργίου.

Την παραμονή της εορτής 23 Αυγούστου τελέστηκε μέγας εσπερινός και αρτοκλασία, ενώ ανήμερα της εορτής 24 Αυγούστου τελέστηκε θεία λειτουργία και αρτοκλασία παρουσία πολλών πιστών από την πόλη και την επαρχία Φαρσάλων.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είναι μια πολύπλευρη προσωπικότητα. Εδρασε σε μια εποχή που το έθνος μας ζούσε κάτω από τη στυγνή τυραννία των Τούρκων. Φανερώθηκε σαν ένα αστέρι πρώτου μεγέθους στο στερέωμα της εκκλησίας μας, σε μια εποχή που πυκνό σκοτάδι σκέπαζε όλη την πατρίδα μας. Η αγνή του ψυχή φλεγόταν από αγάπη για τον Χριστό και την Ελλάδα. Γι’ αυτό αναδείχθηκε γρήγορα μεγάλος ιεραπόστολος του ελληνικού λαού.

Ο Πατροκοσμάς πραγματοποίησε τέσσερις μεγάλες ιεραποστολικές περιοδείες όπως ο Απόστολος Παύλος. Το τεράστιο ιεραποστολικό του έργο κράτησε είκοσι χρόνια και στο διάστημα αυτό ίδρυσε 247 σχολεία.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον ανακήρυξε τυπικά Αγιο στις 20/4/1961. Οι κάτοικοι όμως των περιοχών όπου έδρασε τού είχαν χτίσει ναούς και προσκυνητάρια, είχαν ζωγραφίσει εικόνες του, είχαν συνθέσει ακολουθίες και τον μνημόνευαν στις προσευχές τους πριν ακόμη τον ανακηρύξει το Πατριαρχείο Αγιο. Η ευγνωμοσύνη του έθνους μας θα είναι πάντα μεγάλη για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.