Ο καιρός της Κυριακής

Γενικά αίθριος θα παραμείνει ο καιρός την Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας εντάσεως έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά, κατά την διάρκεια της ημέρας και κατά τόπους, έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 25 και 35 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 4-6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 36-38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και την δυτική Στερεά. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες θα φυσούν βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 37-39 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 36-37 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, κατά τη διάρκεια της ημέρας -στα δυτικά τμήματα- τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπεται αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ενώ στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά και 5 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.