Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή στα Φάρσαλα – (vid)

Παρουσία των νέων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Φαρσάλων μεταξύ των οποίων και αρκετοί παλιοί και έμπειροι, συγγενών, αυτοδιοικητικών και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Φαρσάλων, για την νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

Η τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε χθες το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Συγκεκριμένα ορκίστηκαν, ο νέος Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, οι 27 δημοτικοί σύμβουλοι, το επταμελές συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Φαρσάλων, οι 14 πρόεδροι και τα 13 πενταμελής τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων, που απαρτίζουν το Δήμο Φαρσάλων.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των επικεφαλής των παρατάξεων που εκλέχτηκαν στο Δήμο Φαρσάλων και συγκεκριμένα του Άρη Καραχάλιου, της Μαρίας Ίφου, του Κων/νου Τύμπα, του Ευάγγελου Δημητρακόπουλου και του Αποστόλη Αναγνώστου, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τη δημοτική αρχή, σε μία δύσκολη εποχή, ασκώντας εποικοδομητική αντιπολίτευση για την ανάπτυξη του δήμου και την ευημερία των πολιτών και όχι ασκώντας αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, ευχόμενοι καλή θητεία. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Ευαγγελία Λιακούλη.

Στον χαιρετισμό του, ο νέος Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου ανέφερε τα εξής: «Σεβασμιότατε, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνδημότες, Θέλω κατ’ αρχάς να ευχηθώ υγεία και ευημερία σε όλους εδώ τους παρευρισκόμενους και στις οικογένειές σας. Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την επαρχία Φαρσάλων, γιατί σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής για την περιοχή. Είναι μεγάλη τιμή για μένα κι ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη, να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση των Φαρσάλων και των χωριών μας, ως νέος δήμαρχος Φαρσάλων. Όπως όμως έχω πει σε κάθε δημόσια μου εμφάνιση τους τελευταίους μήνες, ο στόχος είναι αδύνατο να επιτευχθεί εάν δεν έχω στο πλευρό μου σύσσωμη τη Φαρσαλινή κοινωνία και φυσικά το σύνολο των συναδέλφων εντός του νέου δημοτικού συμβουλίου. Είμαι βέβαιος πως αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Γι’ αυτό το λόγο από την πλευρά μου, ως νέος δήμαρχος Φαρσάλων, δεσμεύομαι πως θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτή η θητεία να κυλήσει με σύμπνοια και ομοθυμία και προπαντός με διάθεση συνεργατικότητας. Βασικό μας μέλημα ως νέα δημοτική αρχή, είναι η καθημερινότητα του πολίτη και η ισόμετρη ανάπτυξη της πόλης και των χωριών, παράλληλα με το στόχο των μεγάλων έργων, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη συνολικά της επαρχίας Φαρσάλων. Αν θέλουμε πραγματικά να καταγραφούμε από τον ιστορικό του μέλλοντος ως τοπικοί άρχοντες που άφησαν έστω ένα παραπάνω λιθαράκι στον τόπο τους, πρέπει να πορευτούμε στο δρόμο του διαλόγου και των συναινέσεων. Να ακούμε τους πολίτες και να συζητάμε μεταξύ μας. Είμαι βέβαιος πως θα το κάνουμε όλοι και πως θα πετύχουμε. Καλή και παραγωγική θητεία σε όλους»!

Μετά την ομιλία του Δημάρχου Μάκη Εσκίογλου, ο Δήμαρχος, όπως και οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι υπέγραψαν τα πρωτόκολλα ανάληψης των καθηκόντων τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο θα είναι αναμενόμενο κατά 56%, καθώς τα 12 από τα 27 μέλη του, προέρχονται από το παλιό δημοτικό συμβούλιο. Έτσι οι δημοτικοί σύμβουλοι που ανανεώνουν τη θητεία τους είναι οι εξής: Χατζηπλή Σοφία, Συροπούλου Δέσποινα, Γκατζόγιας Νικόλαος, Άρης Καραχάλιος, Δημήτρης Μπαμπανίκας, Κυριακή Παναγιωτοπούλου, Χριστόδουλος Παπαγεωργίου, Μπένου Κων/να, Αγγελακόπουλος Γεώργιος, Ίφου Μαρία, Πατσιούρας Βασίλειος και Κατσιαούνης Ευάγγελος.

Βίντεο: Γιάννης Αρμανίδης – Κώστας Αντωνόπουλος