Καιρός: ζεστό Σάββατο με ισχυρό μελτέμι

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο σε όλη την χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 και στο βόρειο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα στα δυτικά και τα βόρεια της επικράτειας.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 3 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 24 και 35 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις, τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 36-38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και την δυτική Στερεά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4-5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 37-39 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 36-37 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 6-7 μποφόρ, μετά από το μεσημέρι τοπικά έως 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπως και στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις: στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.