Καιρός: άνοδος θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων την Πέμπτη

Μέχρι που θα φθάσει ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι στο Αιγαίο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Πέμπτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση έως 5 μποφόρ στα δυτικά και έως 6 μποφόρ στα ανατολικά, ενώ στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα φθάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά τμήματα, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 34 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις, τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 6 και στην διάρκεια της ημέρα πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 16 και 35-36 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στην βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5-6 μποφόρ, στην διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου, έως 34 βαθμούς στην νότια Κρήτη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5-6 και στην διάρκεια της ημέρας 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένεται αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά, όμως στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Αίθριος θα είναι ο καιρός και το Σάββατο, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, με ένταση 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά και 5 με 6 μποφόρ στα ανατολικά, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Κυριακή προβλέπεται επίσης γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά με ένταση 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!