Καιρός: ήλιος και ισχυρό μελτέμι την Τρίτη

Που αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Πόση ένταση θα έχουν οι βοριάδες. Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Αίθριος αναμένεται ο καιρός σε όλη την χώρα την Τρίτη, ενώ μόνο στην Κρήτη θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της ημέρας στις Κυκλάδες έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά τμήματα, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 3 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 32 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στην Ήπειρο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου)

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στην Θεσσαλία και στην κεντρική Στερεά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 16 και 34-35 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στην βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, κατά την διάρκεια της ημέρας στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου, έως 33 βαθμούς τοπικά στην νότια Κρήτη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις: στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.