Ελικόπτερο κατέπεσε στα ανοιχτά του Πόρου – Μπλακ άουτ στο νησί

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές μετά την πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στον Πόρο, στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και τον Πόρο.

Το ελικόπτερο κατέπεσε αμέσως μετά την προσπάθεια απογείωσης του από ελικοδρόμιο στην περιοχή του Γαλατά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ελικόπτερο ήρθε σε επαφή με καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο χειριστής του να χάσει τον ελέγχο του αεροσκάφους και αυτό να συντριβεί…

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και έκρηξη, αμέσως μετά την επαφή του ελικοπτέρου με τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ελικόπτερο, που ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία και ενοικιάζεται για μεταφορά προσώπων, επέβαιναν συνολικά τρία άτομα, ο χειριστής του και δύο άτομα, ρωσικής καταγωγής.

Επί τόπου βρίσκονται ήδη 6 σκάφη του Λιμενικού και δύτες της Ομάδας Υποβρύχιων Αποστολών που αναζητούν ίχνη των επιβαινόντων στο ελικόπτερο, το κέλυφος του οποίου εκτιμάται ότι βρίσκεται σε βάθος 4-5 μέτρων.

Στο σημείο έχει σπεύσει ελικόπτερο Super Puma.

Από το ατύχημα έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές.

Πηγή εικόνας: Twitter/@Katselos

«Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας της πτώσης ελικοπτέρου που σημειώθηκε σήμερα μεταξύ Πόρου και Γαλατά. «Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα», είπε μέσω της ΕΡΤ ο Θανάσης Βλαντός. Στη συνέχεια επισήμανε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

Πηγή: ant1news.gr