Συνεργασία Α.Σ. Ενιπέα – Γάλλων – Πανεπιστημίου για την ανάδειξη των οσπρίων Φαρσάλων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του αγροτικού Συνεταιρισμού Επαρχίας Φαρσάλων «Ο ΕΝΙΠΕΑΣ» συνάντηση με τον εκπρόσωπο γεωπόνο Guillaume Bouchard του Γαλλικού συνεταιρισμού Qualisol cooperative.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο συνεργασίας του Α.Σ ΕΝΙΠΕΑ που εδρεύει στο Ευύδριο Φαρσάλων και του εργαστηρίου αγροτικού χώρου της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είχε ως θέμα, τη παρουσίαση του συστήματος πιστοποίησης ποιότητας του Γαλλικού συνεταιρισμού και ιδιαίτερα τις παραγωγές οσπρίων, στις οποίες εξειδικεύεται η Γαλλική περιοχή του Ταρν-ε-Γκαρόν (Tarn-et-Garonne), η οποία αποτελεί και έδρα του συγκεκριμένου συνεταιρισμού.

Αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση συνεργασίας, των τριών φορέων (συνεταιρισμών και Πανεπιστημίου) στους τομείς της ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών, στη νέα κίνηση του Α.Σ ΕΝΙΠΕΑ για να αναδείξει την ποιότητα των Οσπρίων Φαρσάλων, να διαφυλάξει την ταυτότητά τους, και να προωθήσει στην αγορά μια σειρά από προϊόντα και υποπροϊόντα οσπρίων. Ως γνωστόν στα Φάρσαλα παράγεται μεγάλη ποσότητα οσπρίων. Το έδαφος της περιοχής είναι “πλούσιο” σε στοιχεία, πράγμα κατάλληλο για την ανάπτυξη της καλλιέργειας.