Τα Φάρσαλα γιόρτασαν την Παναγία και την απελευθέρωση της πόλης (1881)

Διπλός εορτασμός στα Φάρσαλα, για την εορτή της Παναγίας και την απελευθέρωση της πόλης, μετά από 138 χρόνια από τους Τούρκους. Πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου για να τιμήσουν την εορτή της Παναγίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής, όπου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητου Δήμου και ιερέων από όλες τις ενορίες της επαρχίας, ενώ στη συνέχεια έγινε η περιφορά της θαυματουργού εικόνας και του επιταφίου της Παναγίας δια μέσω των κεντρικών οδών της πόλης. Με την επιστροφή στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέστηκε αρτοκλασία και στις 11 μ.μ. πραγματοποιήθηκε νυκτερινή θεία λειτουργία.

 

Σήμερα ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία και δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, ενώ εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας, από τον εκπαιδευτικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, κ. Νταραγιάννη Ιωάννη. Ακολούθως έγινε συγκέντρωση στην πλατεία «15ης Αυγούστου» (βρίσκεται δίπλα στον ναό), όπου εψάλει επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία των τοπικών αρχών και κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων.

Το παρών στην θεία λειτουργία έδωσαν, ο απερχόμενος Δήμαρχος της Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος ο νεοεκλεγείς Μάκης Εσκίογλου, εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο κ. Κων/νος Τύμπας, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του τόπου καθώς και πλήθος κόσμου.