Θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Δεκαπενταύγουστο στα Φάρσαλα – (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Θρησκευτικές εκδηλώσεις θα διοργανωθούν για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Απελευθέρωσης της πόλης των Φαρσάλων (15-8-1881) και θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Αυγούστου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα έχει ως εξής: Παραμονή της εορτής στις 14 Αυγούστου, στις 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και τα Εγκώμια του Επιταφίου της Παναγίας, στις 8:45 μ.μ. ξεκινήσει η άφιξη των επισήμων. Στις 9:15 μ.μ, θα γίνει η περιφορά του επιταφίου της Παναγίας, διαμέσου κεντρικών οδών της πόλης και στην συνέχεια καταλήξει στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, όπου θα μοιραστεί αρτοκλασία και θα γίνει Θείο Κήρυγμα. Στις 11 μ.μ θα πραγματοποιηθεί νυκτερινή Θεία λειτουργία.

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής της Παναγίας, στις 07:00 π.μ. θα γίνει η έναρξη του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Στις 8 π.μ η έπαρση της σημαίας στην πλατεία δημαρχείου, στις 10:00 π.μ θα ξεκινήσει η προσέλευση των επισήμων και στις 10:15 π.μ. θα ξεκινήσει η επίσημη δοξολογία. Η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από τον εκπαιδευτικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, κ. Νταραγιάννη Ιωάννη. Αμέσως μετά, θα γίνει συγκέντρωση στην Πλατεία «15ης Αυγούστου» (παραπλεύρως του Ι.Ν), όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία των Τοπικών Αρχών και θα κατατεθούν στεφάνια από τους: Δήμαρχο Φαρσάλων, Εκπρόσωπο της Περιφέρειας, Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Φρουράς Φαρσάλων, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος, Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων για την απελευθέρωση της πόλης των Φαρσάλων (1881) και στις 7:30 μ.μ θα γίνει η υποστολή της σημαίας.