Υπ. Παιδείας: Μαθήματα για προφύλαξη από φυσικές καταστροφές και εθελοντισμό στα σχολεία

Η Νίκη Κεραμέως και η Σοφία Ζαχαράκη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, συναντήθηκαν με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, με αντικείμενο το πώς θα γίνει πληρέστερη ενημέρωση και διαπαιδαγώγηση των μαθητών για την πρόληψη και την προστασία από φυσικές καταστροφές.

Μάλιστα, στο υπουργείο Παιδείας γίνονται σκέψεις για σχετικό μάθημα στα σχολεία. Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν προσαρμογές στο εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε εκτός από σύγχρονη και σφαιρική γνώση, να παρέχει στους νέους περαιτέρω εφόδια που θα τους καθιστούν πιο ολοκληρωμένες προσωπικότητες και θα τους προετοιμάζουν περισσότερο για το επαγγελματικό τους μέλλον και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, πέρα από παρεμβάσεις στο σημερινό πρόγραμμα σπουδών, στόχος είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το ωρολόγιο πρόγραμμα να ενισχυθεί και με νέες θεματικές, όπως ενδεικτικά, προφύλαξη από φυσικές καταστροφές, εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, σεβασμός στον άλλον, διατροφή και υγιεινή, με κεντρική επιδίωξη την ευρύτερη διαπαιδαγώγηση των νέων.

Πηγή: iefimerida.gr