Υπογράφηκε σύμβαση για Αγροτική Οδοποιία στη Δ.Ε. Πολυδάμαντα – (ΒΛΑΧΟΣΤΡΑΤΑ)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε. Πολυδάμαντα στη θέση “Βλαχόστρατα” του Δήμου Φαρσάλων» μεταξύ του Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου και του αναδόχου του έργου Νικόλαου Νικολάου, νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας «ΛΑΤΟΜΕΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α.Ε.».

Το συμφωνητικό εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 448.941,94 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. ενώ δόθηκε έκπτωση 57,18% επί του συνολικού προϋπολογισμού του έργου, σύμφωνα με τις τιμές τιμολογίου της μελέτης, ο δε προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.048.387,10 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.

Το έργο θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν.Δ. 4412/2016 & 3852/2010 και χρηματοδοτείται από πόρους του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.

Τo έργο αφορά στη βελτίωση της λειτουργικότητας και την ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού στη θέση «Βλαχόστρατα», η οποία βρίσκεται εντός αναδασμού των Τ.Κ. Χαλκιάδων, Βαμβακούς, Σιτοχώρου, Δασολόφου και Σκοτούσσας της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα του Δήμου Φαρσάλων συνολικού μήκους περί τα 7.500 μέτρα (7,5 χλμ).

H αγροτική οδός είχε διανοιχθεί το έτος 1964, όταν ολοκληρώθηκαν τα έργα αναδασμού της Κοινότητας Σκοτούσσας Φαρσάλων, βρίσκεται ανατολικά του οικισμού Χαλκιάδων με σημείο έναρξης το σημείο διασταύρωσης με την παλαιά εθνική οδό Φαρσάλων – Λάρισας και καταλήγει στον οικισμό Άνω Δασολόφος.

Διατρέχει τα αγροτεμάχια την Κτηματικών Περιφερειών Χαλκιάδων, Βαμβακούς, Σιτοχώρου, Δασολόφου και Σκοτούσσας και ενώνεται με τις εγκάρσιες αγροτικές οδούς των οικισμών, εξασφαλίζοντας τη μεταξύ τους οδική σύνδεση, την προσπέλαση και την προσβασιμότητα του πληθυσμού της περιοχής, από και προς στις αγροτικές τους ιδιοκτησίες, αλλά και την οδική σύνδεση των οικισμών Χαλκιάδων – Δασολόφου.

Πηγή: farsala.gr