Καιρός: σημαντική υποχώρηση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος την Κυριακή, αλλά ο υδράργυρος θα πέσει αρκετά, χαρίζοντας μας «ανάσες» δροσιάς.

Το κύμα καύσωνα που ταλαιπώρησε όλη τη χώρα, θα υποχωρήσει σταδιακά την Κυριακή και οι θερμοκρασίες θα επανέλθουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, αλλά ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα υπόλοιπα και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 25 έως 32 και στην Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 ως 36 βαθμούς κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα 5 Αυγούστου

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία αναμένουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα κεντρικά και νότια, θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πηγή: ant1news.gr