Δήλωση Δημάρχου Άρη Καραχάλιου για την αγοραπωλησία οικοπέδου στα Φάρσαλα

Άμεση ήταν η απάντηση του απερχόμενου δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου, στην δήλωση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει: “Λανθασμένη πρακτική εγκαινιάζει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Εσκίογλου, με αντιπαράθεση αντίδρασης που δεν αποτυπώθηκε στα αρμόδια δημοτικά όργανα αλλά απευθείας στον τύπο. Ίσως για να σπάσει τη δίμηνη σιωπή του.

Επί του θέματος: προ έτους και πλέον τριάντα συμπολίτες μας περίοικοι στη γειτονιά του Βαρουσίου και δυτικά του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου εζήτησαν εγγράφως κ ενυπογράφως τη δημιουργία πλατείας – χώρου πρασίνου και αναψυχής σε ακάλυπτη περιοχή παρακείμενη της υφιστάμενης μικρής παιδικής χαράς. Το αίτημα υιοθετήθηκε και αναζητήθηκε από τη διεύθυνση προγραμμαρισμού του Δήμου η διαδικασία της δημόσιας διακήρυξης προς απόκτηση του ιδιωτικού ακινήτου. Λήφθηκε από το δημοτικό συμβούλιό μας η κατ’ αρχήν απόφαση εξαγοράς οικοπέδου, με ορισμό μελών επιτροπής αξιολόγησης προσφορών, επακολούθησε δημόσια διακήρυξη, υποβλήθηκε προσφορά πώλησης συνιδιοκτητών ακινήτου, επιλήφθηκε η επιτροπή και συνέταξε σχετικό πρακτικό, απομένει η έγκριση ή μη του πρακτικού, μέλλει να ακολουθήσει η υποβολή οικονομικής προσφοράς του ιδιώτη, επιπλέον η οικονομική αξιολόγηση από ανεξάρτητο εκτιμητή και εν τέλει η απόφαση εξαγοράς από το Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή, απόφαση μετά χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών από σήμερα. Τότε θα διατυπωθεί και αποτυπωθεί η άποψη και εισήγηση της νέας Δημοτικής Αρχής επί του θέματος, όπως βεβαίως και του επερχόμενου Δημάρχου.

Η δική μας άποψη είναι διαχρονικά διατυπωμένη με την πληθώρα των έργων ανάπλασης και δημιουργίας κοινόχρηστων χώρων που έγιναν επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια αλλά ακόμη κ σήμερα εκτελούνται. Θα αντικρύσουμε και την άποψη του επερχόμενου και θα κρίνουμε τόσο εμείς όσο και οι αιτούντες συνδημότες μας. Οψόμεθα”.