Δήλωση Δημάρχου Άρη Καραχάλιου για την αγοραπωλησία οικοπέδου στα Φάρσαλα

Άμεση ήταν η απάντηση του απερχόμενου δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου, στην δήλωση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει: “Λανθασμένη πρακτική εγκαινιάζει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Εσκίογλου, με αντιπαράθεση αντίδρασης που δεν αποτυπώθηκε στα αρμόδια δημοτικά όργανα αλλά απευθείας στον τύπο. Ίσως για να σπάσει τη δίμηνη σιωπή του.

Επί του θέματος: προ έτους και πλέον τριάντα συμπολίτες μας περίοικοι στη γειτονιά του Βαρουσίου και δυτικά του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου εζήτησαν εγγράφως κ ενυπογράφως τη δημιουργία πλατείας – χώρου πρασίνου και αναψυχής σε ακάλυπτη περιοχή παρακείμενη της υφιστάμενης μικρής παιδικής χαράς. Το αίτημα υιοθετήθηκε και αναζητήθηκε από τη διεύθυνση προγραμμαρισμού του Δήμου η διαδικασία της δημόσιας διακήρυξης προς απόκτηση του ιδιωτικού ακινήτου. Λήφθηκε από το δημοτικό συμβούλιό μας η κατ’ αρχήν απόφαση εξαγοράς οικοπέδου, με ορισμό μελών επιτροπής αξιολόγησης προσφορών, επακολούθησε δημόσια διακήρυξη, υποβλήθηκε προσφορά πώλησης συνιδιοκτητών ακινήτου, επιλήφθηκε η επιτροπή και συνέταξε σχετικό πρακτικό, απομένει η έγκριση ή μη του πρακτικού, μέλλει να ακολουθήσει η υποβολή οικονομικής προσφοράς του ιδιώτη, επιπλέον η οικονομική αξιολόγηση από ανεξάρτητο εκτιμητή και εν τέλει η απόφαση εξαγοράς από το Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή, απόφαση μετά χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών από σήμερα. Τότε θα διατυπωθεί και αποτυπωθεί η άποψη και εισήγηση της νέας Δημοτικής Αρχής επί του θέματος, όπως βεβαίως και του επερχόμενου Δημάρχου.

Η δική μας άποψη είναι διαχρονικά διατυπωμένη με την πληθώρα των έργων ανάπλασης και δημιουργίας κοινόχρηστων χώρων που έγιναν επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια αλλά ακόμη κ σήμερα εκτελούνται. Θα αντικρύσουμε και την άποψη του επερχόμενου και θα κρίνουμε τόσο εμείς όσο και οι αιτούντες συνδημότες μας. Οψόμεθα”.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!