Πανηγύρισε η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Πανηγύρισε χθες, το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στο Κατωχώρι Φαρσάλων. Προχθές, παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας εσπερινός, αρτοκλασία παρουσία του Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, ο οποίος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό της Μονής του «Χρυσοβαλάντου».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας εντός του χωριού παρουσία πλήθους πιστών, ενώ ανήμερα της εορτής τελέστηκε θεία λειτουργία. Το ιερό προσκύνημα της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στο Κατωχώρι Φαρσάλων κτίστηκε το 1978 από τον π. Δημήτρη, τους κατοίκους του χωρίου και δωρητές. Να σημειωθεί άτι κάθε χρόνο στην εορτή της Αγίας το επισκέπτονται πολλοί πιστοί απ΄ όλη τη Θεσσαλία. Στον εορτασμό της Αγίας Ειρήνης την παραμονή παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου και επισήμων.

Χιλιάδες είναι οι μαρτυρίες πιστών γυναικών που η Αγία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου εισάκουσε τις προσευχές τους και τις βοήθησε να τεκνοποιήσουν. Στους ιερούς ναούς, που τιμάται η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου γίνεται η Ευλόγηση των Μήλων, εις ανάμνησιν των τριών μήλων που δόθηκαν από τον Παράδεισο προερχόμενα, στην Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου. Λιτανεύονται τα μήλα μέσα στο ναό και κατόπιν τοποθετούνται μπροστά στη θαυματουργό εικόνα στο ιερό θρονί της Αγίας Ειρήνης, διαβάζεται η ειδική ευχή και αγιάζονται. Η χάρη του Θεού τα μεταβάλλει σε άγια μήλα, τα οποία αν καταναλωθούν ύστερα από τριήμερη νηστεία και με πίστη, μπορούν να βοηθήσουν σε προβλήματα με ατεκνία, αλλά και σε άλλα προβλήματα υγείας. Υπάρχει καταγεγραμμένο πλήθος τεκνοποιήσεων αλλά και κάθε είδος θαυμάτων.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!