Καιρός: Ζέστη και υγρασία

Σε ποιές περιοχές θα πλησιάσει τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί και απο ποιές διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για το ξεκίνημα της εβδομάδας, στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά, με βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα κεντρικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα έως 35 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 34 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 35-36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία μέχρι τους 33 βαθμούς Κελσίου).

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στο νότιο Ιόνιο και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων και βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, έως 32-33 βαθμούς Κελσίου)

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 38-39 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου, έως 34-35 βαθμούς στην Κρήτη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί στα βόρεια, και δυτικοί στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.