Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο. Τοπικές μπόρες αναμένονται τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα, θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, κατά την διάρκεια της ημέρας στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά θα φτάσει έως τους 34 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, ασθενείς, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 35 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην κεντρική Μακεδονία κατά τόπους 37 βαθμούς, στην δυτική Μακεδονία και στην Θράκη, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο, τοπικά 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη η μέγιστη θερμοκρασία).

Για την Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στην Θεσσαλία. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Κατά την διάρκεια της ημέρας στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι, τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 37 βαθμών Κελσίου, στην Θεσσαλία κατά τόπους έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου, έως 33 βαθμούς στην νότια Κρήτη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Κυριακή
Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Στα βόρεια, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς, κατά τόπους στα ανατολικά πιθανώς τους 40 βαθμούς Κελσίου.