Ενημερώθηκαν για την 1η πρόσκληση έργων ιδιωτικού χαρακτήρα της Α.Ε.ΝΟ.Λ.

Η αναπτυξιακή εταιρεία νομού Λάρισας Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε., στο πλαίσιο δημοσιοποίησης της πρώτης πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα, στο τοπικό πρόγραμμα LEADER/CLLD, (Μέτρο 19 του ΠΑΑ 2014-2020), διοργάνωσε με τον Δήμο Φαρσάλων, ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαρσάλων για όλους τους ιδιώτες ενδιαφερόμενους της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν, δράσεις ιδιωτικού χαρακτήρα, διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης των αιτήσεων στήριξης, διαδικασίες υλοποίησης των έργων και οι υποχρεώσεις των δικαιούχων.

Την ενημέρωση πραγματοποίησαν τα στελέχη της ΑΕΝΟΛ κ.κ. Παπαγεωργίου Ιωάννα και Χαρταλάμη Αθηνά, όπου απάντησαν στους ενδιαφερόμενους σχετικά με τα προγράμματα και το ποσοστό της ενίσχυσης που αγγίζει από 50% εως 65%, ανάλογα την κατηγορία της επένδυσης, προϋπολογισμού έως 600.000 ευρώ και αφορά περιοχές του νομού Λάρισας, εκτός της πόλης της Λάρισας.

Επίσης, συζητήθηκαν διάφορες περιπτώσεις επενδύσεων όπως, η ενίσχυση η ίδρυση ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση μιας επιχείρησης, η οποία δραστηριοποιείται στη μεταποίηση εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, με αποτέλεσμα μη γεωργικό προϊόν. Η ενίσχυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού, η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός μικρής δυναμικότητας υποδομών, χώρων εστίασης, διανυκτέρευσης. Η ενίσχυση επενδύσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού (παιδικοί σταθμοί χώροι αθλητισμού πολιτιστικά κέντρα) για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όπως επαγγελματικά εργαστήρια, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και χώροι αθλοπαιδιών. Η ενίσχυση επενδύσεων στους τομείς της βιοτεχνίας, χειροτεχνίας παραγωγής ειδών μετά την πρώτη μεταποίηση, Οι δράσεις συνεργασίας μεταξύ μικρών επιχειρήσεων για την διοργάνωση κοινών μεθόδων εργασίας και κοινής χρήσης εγκαταστάσεων και πόρων, όπως επίσης σε ότι αφορά τα περιβαλλοντικά έργα και τις τρέχουσες περιβαλλοντικές πρακτικές, συμπεριβαλομένης  της αποτελεσματικής διαχείρισης των υδάτων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της διατήρησης των γεωργικών τοπίων.

Να σημειωθεί οτι ανάλογη ενημέρωση, είχε πραγματοποιηθεί πριν ένα μήνα,  στον Εμπορικό Σύλλογο Φαρσάλων, με επιχειρηματίες της περιοχής.