Το πρώτο αεροπλάνο κατασκευασμένο από κάνναβη, θα τη χρησιμοποιεί και ως καύσιμο

Δύσκολο να προβλέψει κανείς αν τελικά θα τα καταφέρουν με απόλυτη επιτυχία, το σίγουρο όμως είναι ότι ξέρουν τι λένε και επιμένουν!

Ο λόγος για την εταιρεία Hempearth Group που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της σύντομα θα ίπταται στους ουρανούς το αεροπλάνο που ετοιμάζει και θα είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από κάνναβη, αλλά και θα χρησιμοποιεί την κάνναβη ως καύσιμο.

Το αεροπλάνο του οποίου ο σκελετός και τα καθίσματα θα είναι φτιαγμένα από κάνναβη, θα έχει άνοιγμα φτερών μήκους 36 ποδών και θα μπορεί να μεταφέρει 4 επιβάτες.

Η κάνναβη ως γνωστό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δημιουργία υλικών τα οποία έχουν 10 φορές μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από εκείνη του μετάλλου και είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Τα «παραδοσιακά υλικά» κατασκευής αεροσκαφών όπως το φάιμπεργκλας και το αλουμίνιο είναι εκτός των άλλων πιο βαριά από τα κατασκευασμένα από κάνναβη υλικά, οπότε και απαιτούν περισσότερα καύσιμα για να παραμείνει το αεροπλάνο στον αέρα.

Δεν προκύπτει όμως μόνο από τους παραπάνω λόγους το φιλικό προς τη φύση αποτύπωμα του υπό κατασκευή αεροπλάνου, αλλά και από τα καύσιμα που θα χρησιμοποιεί καθώς η εταιρεία προχωράει τα πειράματά της ώστε αυτό αν κινείται με βιοκαύσιμα που θα προέρχονται από την κάνναβη.

Η Καναδική Hempearth δημιουργήθηκε το  2012, και έχει δημιουργήσει ήδη μια σειρά προϊόντων κάνναβης όπως σερφ και ιστιοπλοϊκές σανίδες κάθε είδους, αλλά και ένα κινητό τηλέφωνο του οποίου τα περισσότερα μέρη είναι φτιαγμένα από το φυτό.

Οι προσπάθειές της για τη δημιουργία του πρώτου αεροπλάνου από κάνναβη ξεκίνησαν πριν χρόνια, όπως όμως όλα δείχνουν ελλείψη πόρων αδυνατούσαν να συνεχιστούν. Τώρα όμως η Καναδική εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Αμερικανική Velocity Inc. η οποία ανέλαβε να προχωρήσει την παραγωγή του αεροσκάφους κι όλα δείχνουν να προχωράνε καλά. Ανακοινώσεις εκτενείς για το πως θα παράγονται τα καύσιμα αλλά και τι είδους κινητήρα θα κινούν δεν έγιναν, οπότε αναμένουμε τα σπουδαιότερα.
.
Πηγές: Ηempearth.ca/ / USA Today  /icrowdnewswire

Πηγή: cannabisnews.gr