Με επιτυχία το 3ο Αντάμωμα των Παλαιομιλιωτών

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε και φέτος το 3ο αντάμωμα στον Παλαιόμυλο Φαρσάλων, το Σάββατο, σε χώρο μπροστά στην “Ταβέρνα Παλαιόμυλος”.

Πλήθος κόσμου, άριστη οργάνωση και πλούσια εδέσματα, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή δημοτική και λαϊκή μουσική, το τραγούδι και τον χορό, μέχρι σχεδόν πρωίας, ήταν κάποια από τα ομορφότερα χαρακτηριστικά του φετινού ανταμώματος.

Οι διοργανωτές, καλωσόρισαν  τους παρευρισκομένους ευχήθηκαν καλή διασκέδαση και υγεία και έδωσαν ξανά ραντεβού για το 4ο αντάμωμα στις 18/7/2020!!!

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν βίντεο με πλάνα από drones από το χωριό και το Κάστρο, καθώς επίσης και από την ανασκαφή που γίνεται στο διπλανό Καστράκι, από το Ιταλικό πανεπιστήμιο της Μεσσίνα, και ευχήθηκαν όλοι, η ανασκαφή να συνεχιστεί, για να αναδειχθεί η ιστορία της αρχαίας Ερέτριας, μιας πόλης που άκμασε κατά τους Ελληνιστικούς χρόνους.

Σε κάθε τραπέζι διανεμήθηκε σ όλους του παρευρισκομένους,  “Ο Παλαιόμυλος στη διάβα των αιώνων από το 1466 μέχρι το 1975”,  το κείμενο του οποίου, αποτελεί προδημοσίευση από το επόμενο τεύχος Νο-76 του Θεσσαλικού Ημερολογίου, που θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 2019.  ο χωριό είχε διαχρονικά τις εξής ονομασίες Ιναλού/Ιναλί/Ινελί/Ινελή/Παλαιόμυλος και για μικρότερα χρονικά διαστήματα “Χάνι”, και “Βίλα”.

Ιστορικά, το τεύχος Ν-38 του Θεσσαλικού Ημερολόγιο με την μελέτη για την αρχαία Ερέτρια, της γαλλίδας αρχαιολόγου Irene Blum, αλλά και παιδικά. Το πλεόνασμα πέρσι κατατέθηκε για το ορφανοτροφείο στο Λύρειο ίδρυμα που καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φονικές πυρκαγιές, στο Μάτι Αττικής, και φέτος θα δοθεί για ανέγερση παραδοσιακής βρύσης στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι τοπικοί φορείς, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παπαγεωργίου και ο νέος πρόεδρος της Κοινότητας κ.Χατζηευφραιμίδης.

Την  ορχήστρα αποτελούσαν καλλιτέχνες από την περιοχή: Στο τραγούδι ήταν ο Κ..Καλούσιος, που κατάγεται  από το χωριό, ο Π. Μπούρχας, η Δ.Μαύρου, στο μπουζούκι ο Κ. Μιχόπουλος, κλαρίνο ο Ν. Γούσιος, και στα πλήκτρα ο Η. Χατζηλιάδης.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, και σε όλους όσους κοπίασαν με σκοπό την ευόδωση του άριστου και επιτυχημένου ανταμώματος που πραγματοποιήθηκε στο χωριό για μια ακόμη φορά.