Επίσκεψη Δημάρχου Φαρσάλων στην αρχαιολογική αποστολή του Κάστρου Καλλιθέας

Tις εγκαταστάσεις που έχουν παραχωρηθεί από τον Δήμο Φαρσάλων στο Ναρθάκι, για να φιλοξενούν τη βάση εργασίας και μελέτης της καναδικής αρχαιολογικής αποστολής του προγράμματος του Κάστρου Καλλιθέας, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καταχάλιος, έπειτα από την πρόσφατη πρόσκληση των διευθυντριών του προγράμματος.

Τον Δήμαρχο υποδέχθηκαν θερμά οι δύο διευθύντριες, η Margriet Haagsma και η Σοφία Καραπάνου, του παρουσίασαν τα μέλη της νέας ομάδας έρευνας και τα πρώτα στοιχεία των φετινών εργασιών. Η Margriet Haagsma, απευθυνόμενη στα μέλη της καναδικής αποστολής αναφέρθηκε, εκτενώς, στη συνεισφορά του Δήμου Φαρσάλων και προσωπικά του Άρη Καραχάλιου επί εννέα ανασκαφικές περιόδους στην υλοποίηση και πρωτίστως στη διεύρυνση του αρχαιολογικού προγράμματος του Κάστρου Καλλιθέας στα χρόνια αυτά. Δεν παρέλειψε δε, να αναφερθεί στη συνεργασία με τη Βάσω Νούλα, που τη χαρακτήρισε ως βάση της παραγωγικής ανάπτυξης του προγράμματος και της επικοινωνίας του με το ευρύτερο κοινό.

Η Margriet Haagsma, πρόσφερε στον Άρη Καραχάλιο, στη Σοφία Καραπάνου και στη Βάσω Νούλα το επίσημο μπλουζάκι της φετινής ανασκαφικής περιόδου και επεφύλαξε μία έκπληξη στον απερχόμενο Δήμαρχο Φαρσάλων: ετοίμασε ένα γλυκό που έφερε το γραπτό μήνυμα, “Ευχαριστούμε Δήμαρχε”, εικονοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την ευγνωμοσύνη της προς τον Δήμαρχο, για την απαρέγκλιτη στήριξή του στην υλοποίηση του δύσκολου επιστημονικού εγχειρήματος της εκπόνησης ενός αρχαιολογικού προγράμματος πεδίου αλλά και την ανάπτυξη της πολιτιστικής πολιτικής του. Ο Άρης Καραχάλιος, ευχαρίστησε θερμά τους αρχαιολόγους για την ευγενική τους στάση και την εν γένει συνεργασία τους, εκφράζοντας την ευχή για την εξέλιξη του προγράμματος.