Από τη Λάρισα στην Τανζανία για φιλανθρωπικό έργο

Εντοπίσαμε την Λαρισαία Ελένη Αναστασοπούλου και τα υπόλοιπα μέλη της «Φιλότητας» στην Τανζανία, στην Αφρική. Δεν είναι η πρώτη φορά που την επισκέπτονται με σκοπό να βοηθήσουν τους ντόπιους. Απο το 2008 έχουν κάνει αρκετές αποστολές στην Τανζανία και στην Ουγκάντα.

Η νηπιαγωγός Ελένη Αναστασοπούλου, και πρώην Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, μας μετέφερε λεπτομέρειες για την αποστολή που αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη.

Στο χωριό Γκονγκό, τα μέλη του Ανθρωπιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου Φιλότης Βασίλης Καλαμπούκας, Λεωνίδας Κίτσιος, Ελένη Αναστασοπούλου και Κυρατσώ Τσιόπα βοηθούν τις γυναίκες, περίπου 150, να φτιάξουν τον συνεταιρισμό τους.

«Μόλις με 2.500 ευρώ που μαζέψαμε στη Λάρισα, μπορούμε εδώ να κάνουμε αρκετά πράγματα για να πάρει σάρκα και οστά ο γυναικείος συνεταιρισμός. Οι γυναίκες μαθαίνουν πώς να φτιάχνουν με υφάσματα πάνες, σερβιέτες και άλλα τέτοια είδη που δεν υπάρχουν εδώ. Παράλληλα, οι γυναίκες θα μαγειρεύουν και θα πωλούν το φαγητό. Εμείς βοηθήσαμε να κατασκευαστεί η κουζίνα-σάλα, όπως και οι οικολογικές τουαλέτες. Φυσικά, κάθε μέρα πηγαίνουμε και στο σχολείο της περιοχής και περνούμε χρόνο με τα παιδιά» ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας η κ.Αναστασοπούλου.

Η Φιλότης, με έδρα τη Λάρισα, είναι σύλλογος και όχι Μ.Κ.Ο, η μετάβαση και η διαμονή στις αποστολές βαρύνει αποκλειστικά κάθε μέλος που ταξιδεύει με προσωπικά έξοδα. Όλο το χρόνο συγκεντρώνει τρόφιμα και βοηθά οικογένειες της Λάρισας και πολίτες που γνωρίζουν τη δράση και την ευαισθησία τους διαθέτουν όσα χρήματα μπορεί ο καθένας για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς στην Αφρική.

Πηγή: ert.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!