«Ηχηρή» επιστροφή Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν, χάλασα την πιάτσα για το συμφέρον του λαού

Επανέλαβε το «λεφτά υπάρχουν» ο Γιώργος Παπανδρέου, 10 χρόνια μετά την πρώτη φορά.

Ηχηρή επιστροφή στην ελληνική Βουλή έκανε ο βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας για την προεκλογική του ατάκα του 2009, η οποία λοιδωρήθηκε όσο λίγες από τους από τους αντιπάλους του και μάλιστα μιλώντας εκτός κειμένου, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε: «Λεφτά υπάρχουν, το έδειξα και το απέδειξα, αλλά χάλασα την πιάτσα. Αλλά εμείς, θα χαλάμε την πιάτσα για το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Υπερασπιζόμενος την περίοδο διακυβέρνησής του, σημείωσε ακόμα «Βρεθήκαμε μόνοι να διαχειριζόμαστε τη πιο μεγάλη κρίση της μεταπολίτευσης και τη πιο βαθιά της ΕΕ σε συνδυασμό με τον κίνδυνο να εκραγεί το ευρωπαϊκό σύστημα. Υπήρξε συστηματική εκμετάλλευση του πόνου του λαού, από τα δύο κόμματα που θέλησαν να πάρουν εξουσία. Ήταν εύκολο να κατηγορηθεί το ΠΑΣΟΚ ως εξιλαστήριο θύμα. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε να αποκρύψουν τα πραγματικά προβλήματα της χώρας με τεράστιο κόστος για τους πολίτες που είδαν τις θυσίες να πολλαπλασιάζονται ενώ άλλες χώρες βγήκαν γρήγορα από μνημόνια γιατί κινήθηκαν με συναίνεση»

Ο πρώην πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον έψεξε και για την αναλογία των γυναικών στο κυβερνητικό του σχήμα, τονίζοντας: «Δεν μπορώ να μην υπογραμμίσω κ. Μητσοτάκη, πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Δεν το λάβατε υπόψη όταν φτιάχνανε την κυβέρνηση σας».

Πηγή: reader.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!