Ο καιρός της Πέμπτης

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται την Τετάρτη στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά, στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, καθώς και στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, με εξασθένηση από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά κατά τόπους 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4-5 μποφόρ, που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 27 βαθμών Κελσίου.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονίααναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο θρακικό Πέλαγος το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο και στην δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια και την ανατολική Στερεά και λιγότερο για την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Βελτίωση του καιρού θα παρουσιαστεί από το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βαθμιαία κατά τόπους 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 18 και 29 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη με σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα με σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη
Για την Πέμπτη προβλέπονται στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.