Με επιτυχία η 12η Γιορτή Σταριού στο Ευύδριο Φαρσάλων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 12η γιορτή σταριού, στο Μεγάλο Ευύδριο Φαρσάλων, στη πλατεία του χωριού.

Τη γιορτή διοργάνωσε ο επιμορφωτικός εκπολιτιστικός σύλλογος κοινότητας Ευυδρίου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος Αλέξανδρος Ζάντζας, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που ήταν αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια της διάδοσης του πολιτισμού. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σκοπό αυτής της εκδήλωσης, ο οποίος είναι να τιμηθεί το σιτάρι, που είναι ένα βασικό αγροτικό προϊόν της περιοχής μας, καθώς και να διαδώσουμε το πολιτισμό μας και τη παράδοση μας, στις νεότερες γενείες. Επίσης, κατά την ομιλία του σημείωσε ότι, από τη πρώτη γιορτή πριν δώδεκα χρόνια, μέχρι και σήμερα, ο σύλλογος βαδίζει στον ίδιο δρόμο χωρίς να εμπορευματοποιεί τη παράδοση, μη βάζοντας είσοδο και προσφέροντας το παραδοσιακό φαγητό, το οποίο είναι φτιαγμένο με τοπικά υλικά δωρεάν σε όλο τον κόσμο. Οι παρευρισκόμενοι θαύμασαν το χορευτικό του μορφωτικού πολιτιστικού συλλόγου Κοιλάδας, το οποίο παρουσίασε χορούς της βόρειας Θράκης με τη συνοδεία τοπικής ορχήστρας και στη συνέχεια γλέντησαν με παραδοσιακή ορχήστρα.


Ο σύλλογος ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους που όπως καθε χρόνο, έτσι και φέτος στηρίζουν τη παραδοσιακή εκδήλωση ξεπερνώντας τα 1000 άτομα και ανανεώνει το ραντεβού για του χρόνου.

Επίσης, ευχαριστεί το μεγάλο χορηγό τη Μέλισσα Κίκιζας, τους κατοίκους του χωριού που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη γιορτή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου, επισήμων, φορέων και συλλόγων.