Σταϊκούρας: Ιδιαίτερα επιτυχημένη η έκδοση του 7ετους ομολόγου

Ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τη σημερινή έκδοση του επταετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου.

Στη δήλωσή του, ο υπουργός αναφέρει: «Βασική προϋπόθεση για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην κανονικότητα είναι η συστηματική, ποιοτική και με χαμηλό κόστος χρηματοδότηση της χώρας από τις διεθνείς αγορές. Η σημερινή έκδοση του επταετούς ομολόγου αξιολογείται ως ιδιαίτερα επιτυχής, αφού κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Συνεχίζουμε βήμα-βήμα, με σχέδιο, ωριμότητα και αποφασιστικότητα».

Σημειώνεται ότι ισχυρή ζήτηση από μακροχρόνιους θεσμικούς επενδυτές καταγράφηκε λίγες ώρες μετά το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για τη διάθεση του νέου 7ετους ομολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές των επενδυτών υπερέβαιναν τα 12,5 δισ. ευρώ εναντι 2,5 δισ. ευρώ που επεδίωκε να συγκεντρώσει το Ελληνικό Δημόσιο. Η υψηλή ζήτηση έχει ως αποτέλεσμα η απόδοση του νέου ομολόγου να διαμορφώνεται σε χαμηλότερο επίπεδο και συγκεκριμένα στο 1,9%, από το 2,1% που είχε καταγραφεί στο άνοιγμα του βιβλίου προσφορών.

Μητσοτάκης: Συγχαίρω τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους

«Συγχαίρω τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και το υπουργείο Οικονομικών για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου με το επιτόκιο-ρεκόρ του 1,9%» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει «είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία: Eurokinissi