Ενεργειακή αναβάθμιση του Σταδίου Φαρσάλων

Η Ειδική Γραμματέας ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ Ευγενία Φωτονιάτα ενέκρινε την ένταξη 51 προτάσεων που αφορούν σε παρεμβάσεις ενεργειακής απόδοσης σε κλειστά γυμναστήρια προϋπολογισμού 55.6 εκατ. ευρώ και 7 προτάσεων που αφορούν σε ανοικτά κολυμβητήρια προϋπολογισμού 4,8 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, ο Δήμος Φαρσάλων εγκρίθηκε με το ποσό των 340.025 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Φαρσάλων. Το Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων (ΔΣΦ) αποτελεί τον παλαιότερο και βασικότερο αθλητικό χώρο του Δήμου Φαρσάλων. Το Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων περιλαμβάνει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα κλειστό Γυμναστήριο Βαρέων Αθλημάτων (ΚΓΒΑ) και προπονητήριο γυμναστήριο.

Οι εγκαταστάσεις αυτές αποτελούν τις βασικές εγκαταστάσεις άθλησης της ευρύτερης περιοχής. Το ΔΣΦ ανήκει διοικητικά στον Ο.Π.Α. Κ.Π.Α. Δ.Φ και έχει υπογράψει Προγραμματική Σύμβαση – για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου – με τον Δήμο Φαρσάλων ώστε να προβεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στην διαχείριση, υλοποίηση και παρακολούθηση του έργου.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι: Σύστημα Εσωτερικής Θερμομόνωσης,

αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων, προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών και λαμπτήρων LED.

προμήθεια και εγκατάσταση καυστήρα φυσικού φερίου, προμήθεια και εγκατάσταση Φ/Β συστήματος ισχύος 20 kWp με ενεργειακό συμψηφισμό, διάχυση αποτελεσμάτων έργου στο Δήμο Φαρσάλων.

Κατά την υλοποίηση του έργου θα εφαρμοστούν σύγχρονες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας με ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή ενός συστήματος θερμομόνωσης το οποίο θα συνεισφέρει στην θερμική αποδοτικότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων. Οι παρεμβάσεις αναμένεται να μειώσουν την πρωτογενή παραγωγή του κτιρίου κατά 76,7% ήτοι σε 807,4 kWh / m2 και αντίστοιχα θα εξοικονομηθούν 244,95 kg / m2 τόνοι εκπομπών CO2 ετησίως.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, δήλωσε τα εξής: “Ένα ενεργειακό σπουδαίο έργο που υποβάλλαμε τον Απρίλιο του 2018, αξιολογηθήκαμε θετικά από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών και εντάχθηκε με χρηματοδότηση για να εκτελεσθεί προς όφελος της αθλούμενης νεολαίας. Ένα σπουδαίο ενεργειακό και περιβαλλοντικό έργο για τον Δήμο μας”.