Μ.Χαρακόπουλος στον ASTRA TV: “Θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη!”

«Ο κ. Μητσοτάκη πήρε μια ΝΔ στο 28% και της έδωσε πιά εύρος παράταξης. Αγγίζουμε τα όρια ιστορικής παράταξης, αγγίζουμε το 40% για κάτι λίγους ψήφους δεν έγραψε 4 μπροστά το αποτέλεσμα, 39,9%. Αναμφίβολα είναι μια πολύ μεγάλη νίκη που πιστώνεται στον μεγαλύτερο βαθμό στον αρχηγό τον Κυριάκο τον Μητσοτάκη, που ηγήθηκε της μεγάλης αυτής προσπάθειας της αμφίπλευρης διεύρυνσηςτης παράταξης και πέτυχε το ιστορικό αυτό αποτέλεσμα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA TV και στον δημοσιογράφο κ. Απόστολο Ράιδο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι ελπίζει πως «η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Τσίπρα να μην έχει χαρακτηριστικά δομικής αντιπολίτευσης, στείρας άρνησης, άγονης αντιπολίτευσης και να είναι μια εποικοδομητική αντιπολίτευση. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι αυτά, δεν υπάρχει στοιχειώδης αναμονή, βλέπω να βγαίνουν με έναν επιθετικό λόγο ακόμη και με αφορμή τη θεομηνία στην Χαλκιδική. Θέλω να πιστεύω όμως ότι ο ελληνικός λαός με την γνώση και την εμπειρία που έχει αποκομίσει από την σχεδόν πεντάχρονη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα παρασυρθεί να βγει στο πεζοδρόμιο με την ευκολία που θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση παραγόντων που προέρχονται από το χώρο του ΚΙΝΑΛ,  ο κ. Χαρακόπουλοςσημείωσε ότι «είναι αξιόλογα πρόσωπα, τα οποία δέχθηκαν να προσφέρουν σε αυτήν την προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας είναι θετικό ότι ανταποκρίθηκαν κατά τη γνώμη μου είναι θετικό ότι συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα. Και επίσης στο σχήμα συμμετέχουν πάρα πολλοί τεχνοκράτεςπου δείχνει μια βούληση της κυβέρνησης να τρέξουν με γρήγορους ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές που έχει προσχεδιάσει. Ξέρω ότι στην αντιπολίτευση όσο ήμασταν ως τομεάρχες είχαμε δουλέψει στα χαρτοφυλάκιάμας. Ακόμη και την Κυριακή των εκλογών μάς τηλεφωνούσαν από τα κεντρικά της ΝΔ, ζητώντας πληροφόρηση και στοιχεία για τον φάκελο που θα υπήρχε για τον κάθε υπουργό»

Για την υπουργοποίηση του κ. Βορίδη ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι είναι «ένας πανέξυπνος άνθρωπος, θα ενημερωθεί θα καλέσει όλους τους τμηματάρχες, τους διευθυντές των τμημάτων στο υπουργείο, θα μελετήσει τους φακέλους, και πιστεύω ότι έχει και την επάρκεια και την οξυδέρκεια να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».

Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «ο μη προκλητικός βίος δεν πρέπει να είναι ο κανόνας δεοντολογίας που θα επιβάλλεται είτε από τις ηγεσίες των κομμάτων, είτε το υπουργικό συμβούλιο, είτε από τον πρόεδρο της Βουλής. Θα πρέπει να είναι άγραφος κανόνας,πρέπει να τον ακολουθούμε μόνοι μας στην ιδιωτική και στην δημόσια ζωή μας. Να είμαστε τόσο σωστοί στην συμπεριφορά μας, που να μην προκαλούμε κατ’ ελάχιστον το δημόσιο αίσθημα. Όσοι πολιτεύονται αδιαφορώντας αν προκαλούν με τη στάση της ζωής τους, την καθημερινότητά τους, την κοινή λογική, στα χρόνια αυτά ιδιαίτερα της κρίσης,δεν νομίζω ότι μακροημερεύουν στο τέλος στην πολιτική, αποβάλλονται από την ίδια την πολιτική, από τον κόσμο, το εκλεκτορικό σώμα».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρική διεύθυνση:

https://youtu.be/tkebkYfadDE