Στο Αργυροπούλι ο Γιώργος Λαμπρούλης

Την πληγείσα περιοχή του Αργυροπουλίου από την κακοκαιρία επισκέφτηκε, την Παρασκευή 12 Ιουλίου, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, όπου συναντήθηκε με τον Στέλιο Τσικριτσή, πρόεδρο Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, τον Κώστα Χατζή, πρόεδρο Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου-Λυγαριάς, παραγωγούς και κτηνοτρόφους.

Κατά την επίσκεψη ο Γ.  Λαμπρούλης ενημερώθηκε για τις τεράστιες καταστροφές σε δενδροκαλλιέργειες, κυρίως αχλαδιές, σε αμπέλια, σε μικρές κτηνοτροφικές μονάδες και μια μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα, η οποία υπέστη ολική καταστροφή.

Ο Γ. Λαμπρούλης επισήμανε ότι για άλλη μια φορά  εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας οι αγρότες αλλά και οι κτηνοτρόφοι είδαν τους κόπους της δουλειάς τους να πάνε χαμένοι, μένοντας χωρίς παραγωγή, χωρίς εισόδημα, έχοντας ξοδέψει χρήμα και κόπο για τα χωράφια τους και τη φροντίδα των τα ζώων τους.

Με ευθύνη των κυβερνήσεων είτε είναι ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ η  μικρομεσαία αγροτιά είναι έρμαιο της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας της παραγωγής από τα καιρικά φαινόμενα και της έλλειψης των απαραίτητων υποδομών.

Τόνισε ότι πρέπει να γίνουν  από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για το σύνολο των ζημιών, να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή αλλά και στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, να παγώσει κάθε οφειλή (σε εφορία, τράπεζα, ΔΕΗ, ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, δήμο κ.ά.) των πληγέντων αγροτοπαραγωγών και να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ.