Σφοδρή κακοκαιρία με νεκρούς στη Χαλκιδική

Κακοκαιρία με καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις πλήττει τη Χαλκιδική, όπου τρεις άνθρωποι έχουν επιβεβαιωμένα χάσει τη ζωή τους, ενώ εκφράζονται φόβοι και για άλλους δύο. Χωρίς ρεύμα οικισμοί στην περιοχή.
Κακοκαιρία με ισχυρούς ανέμους και έντονη βροχόπτωση πλήττει τη Χαλκιδική, όπου όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωμένα χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, μία 54χρονη γυναίκα, ένας 39χρονος και ο γιος του, ενώ εκφράζονται φόβοι για ακόμη δύο νεκρούς.

Στη Σωζόπολη έχει αναφερθεί κατάρρευση στέγης, με την πυροσβεστική να έχει καταφθάσει στο σημείο για παροχή βοήθειας.

Στο ύψος του ξενοδοχείου Potidaia Palace δέντρο έπεσε και καταπλάκωσε δύο άτομα, τα οποία και απεγκλωβίστηκαν από υπαλλήλους του ξενοδοχείου. Στην Ποτίδαια γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε χωματόδρομο.

Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία πολλά οχήματα. Δέντρα ξεριζώθηκαν, ομπρέλες και καρέκλες από παραλιακά μαγαζιά έχουν βρεθεί στη θάλασσα.

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές  του πρώτου παιδιού και μεταξύ άλλων σε Ποτίδαια, Πευκοχώρι και Πολύχρονο αλλά και στο δεύτερο πόδι στη Βουρβουρού.

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν νωρίτερα και στην Κεντρική Μακεδονία.

Προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και στη Θράκη και συγκεκριμένα στη Ροδόπη, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων.

Αναλυτικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη για κοπές δέντρων σε 17 περιπτώσεις σε Κομοτηνή, Σάπες, Ίασμο και ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Επίσης, οι πυροσβέστες προχώρησαν σε αντλήσεις υδάτων σε 6 περιπτώσεις στον Ίασμο και σε δύο στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και στη Θράκη και συγκεκριμένα στη Ροδόπη, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων. Αναλυτικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη για κοπές δέντρων σε 17 περιπτώσεις σε Κομοτηνή, Σάπες, Ίασμο και ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Επίσης, οι πυροσβέστες προχώρησαν σε αντλήσεις υδάτων σε 6 περιπτώσεις στον Ίασμο και σε δύο στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Κεραυνός έπεσε σε σπίτι στην περιοχή του Ευόσμου
Τον τρόμο έζησε μία ολόκληρη περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όταν κατά τη διάρκεια έντονης καταιγίδας που έπληξε την περιοχή, ένας κεραυνός έπεσε πάνω σε σπίτι.

Πηγή: voria.gr, thestival.gr, seleo.gr