Καιρός: ισχυρές βροχές, καταιγίδες και “βουτιά” του υδράργυρου την Πέμπτη

Στη Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, στα βόρεια έως πολύ ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, πρόσκαιρα στα βόρεια έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση, από τα βόρεια.

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, πιθανώς τις πρωινές ώρες στα ανατολικά του νομού και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά θα σταματήσουν τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 5-7 μποφόρ, πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μ σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρές, έως και τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στην δυτική Μακεδονία από 4 έως 6 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές με ένταση 5 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από τις βραδινές ώρες, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6-7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο,  2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές έως και τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 32 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Στην Κρήτη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του βορείου Αιγαίουαναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ενώ από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες έως και τις μεσημβρινές ώρες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή, αρχικά στα νότια και τα κεντρικά ηπειρωτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και με πρόσκαιρες μπόρες, κυρίως στα ορεινά. Νωρίς το βράδυ, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην κεντρική Μακεδονία, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Στην νησιωτική χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στις Σποράδες θα υπάρχουν κατά διαστήματα νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή στην υπόλοιπη Ελλάδα.