Έβδομος νεκρός από την θεομηνία στην Χαλκιδική

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από την φονική κακοκαιρία που σάρωσε την νύχτα την Χαλκιδική, καθώς εντοπίστηκε νεκρός ο 62χρονος ψαράς που αγνοούνταν από την Πέμπτη, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε επτά.

‘Οπως έγινε γνωστό η σορός του εντοπίστηκε στα ανοικτά της Νέας Καλλικράτειας από ελικόπτερο του Λιμενικού και περιπολικό σκάφος έσπευσε στο σημείο προκειμένου να πρισυλλέξει την σορό.

Τα ίχνη του 62χρονου χάθηκαν χθες το απόγευμα, όποτε και πήγε για ψάρεμα, ενώ στην περιοχή ξέσπασε η φονική κακοκαιρία. Ο άτυχος 62χρονος, όπως έγινε γνωστό, είχε πάει με την ξύλινη βάρκα του γύρω στις 18.00 για ψάρεμα και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Οι υπόλοιποι έξι νεκροί είναι στο σύνολό τους αλλοδαποί που βρίσκονταν για διακοπές στη Χαλκιδική. Πρόκειται για ανδρόγυνο από την Τσεχία, ηλικίας 69 ετών η γυναίκα και 71 ετών ο άνδρας, που παραθέριζαν στη Σωζόπολη με τροχόσπιτο, μια 38χρονη Ρουμάνα με τον 8χρονο γιο της που καταπλακώθηκαν από το σκέπαστρο ταβέρνας όπου έτρωγαν στα Νέα Πλάγια, όπως επίσης ένας 39χρονος από τη Ρωσία με το ηλικίας δύο ετών παιδί του, που καταπλακώθηκαν από δένδρο στη Νέα Ποτίδαια.

Δεκάδες είναι οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε νοσοκομεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής, έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Πολυγύρου, “Παπανικολάου”, “Γεννηματάς” και στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών περίπου 120 πολίτες, είτε με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, είτε με δικά τους μέσα, ανέφεραν πηγές του Υπουργείου Υγείας.

Επισήμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι νεκροί είναι έξι,  εννέα τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”, εκ των οποίων μία γυναίκα διασωληνωμένη στη ΜΕΘ. Επίσης, 12 τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου, ενώ πέντε παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” με ελαφρά τραύματα.

Υπό το συντονισμό του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, το ΕΚΕΠΥ σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, έχει θέσει από χθες σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Βορείου Ελλάδας, τα οποία υποδέχονται πολίτες για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Πηγή: ant1news.gr