Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση

Στις 12:00 το μεσημέρι πραγματοποιείται η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη παράδοση-παραλαβή των υπουργείων.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 11:00.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι η μοναδική φορά που το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ θα συνεδριάσει στη Βουλή, καθώς όλα τα επόμενα θα πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Βουλή αναμένεται να παραμείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι όπως δήλωσε άλλωστε ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία άμεσα το νέο κυβερνητικό έργο, και να κατατεθούν τα ρώτα νομοσχέδια.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε στα πρόσωπα της κυβέρνησής του, τα οποία ανακοινώθηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Συνολικά 21 από τα 51 στελέχη της νέας κυβέρνησης, δηλαδή το 40% του υπουργικού σχήματος, είναι εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Επίσης, από τα 51 μέλη της νέας κυβέρνησης μόνο πέντε είναι γυναίκες.

Συγκεκριμένα, νέα υπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει η Λίνα Μενδώνη, ενώ στη θέση της εκπροσώπου Τύπου βρίσκεται η Σοφία Ζαχαράκη. Υπουργός Παιδείας ορίστηκε η Νίκη Κεραμέως, ενώ η Δόμνα Μιχαηλίδου ου αναλαμβάνει υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τέλος, η Φωτεινή Αραμπατζή αναλαμβάνει υφυπουργός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αρμοδιότητα για την αλιευτική πολιτική.

Δείτε ΕΔΩ τη σύνθεση της Κυβέρνησης