Τσαβούσογλου: έκλεισε το θέμα, οι S-400 έρχονται

Η συμφωνία για την απόκτηση των S-400 έχει κλείσει δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι η διαμάχη μεταξύ Άγκυρας και ΗΠΑ για την απόκτηση των εν λόγω πυραύλων έχει εξασθενήσει.

Τα πρώτα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 που έχει αγοράσει η Άγκυρα θα φορτωθούν σε αεροπλάνα την Κυριακή και θα φτάσουν στην Τουρκία κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Η πρώτη παράδοση των S-400 θα γίνει με δύο μεταγωγικά αεροσκάφη που πρόκειται να αναχωρήσουν από ρωσική στρατιωτική βάση, επεσήμανε το Haberturk χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την πηγή του. Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε επίσης ότι η ρωσική ομάδα τεχνικών θα επιβλέψει την εγκατάσταση του αντιαεροπορικού συστήματος αναμένεται να φτάσει στην Τουρκία τη Δευτέρα.

Αναφορικά με τη μεταφορά των S-400 στην Τουρκία, δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος σημείωσε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι αναμένεται να φτάσουν εντός των επόμενων ημερών.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχεδιασμός για τοποθέτηση των S400 με στόχο την αλλαγή των ισορροπιών στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, μιλώντας σε πάνελ για την ενέργεια στην Άγκυρα.