Ο Δήμος Φαρσάλων συμμετείχε στο πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής και αξιοποίησης κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Ο Δήμος Φαρσάλων συμμετείχε, για όγδοη φορά, στο πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής και αξιοποίησης κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Η συλλογή των κενών συσκευασιών έγινε πριν από λίγες μέρες στα Φάρσαλα, στη Βαμβακού, στο Ναρθάκι και στο Μ. Ευύδριο. Η συμμετοχή των αγροτών του Δήμου μας ήταν ικανοποιητική. Συγκεντρώθηκαν 286 κιλά κενών πλαστικών συσκευασιών. Κατά τη διάρκεια της συλλογής στα Φάρσαλα παρεβρέθηκαν οι γεωπόνοι του Δήμου Ελένη Ευαγγελοπούλου, Βούλα Καλφούντζου και Γιάννης Βασιλόπουλος.

Υπενθυμίζουμε την ορθή διαδικασία καθαρισμού των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην παρακάτω αφίσα και το φυλλάδιο του ΕΣΥΦ. Η προμήθεια των διάφανων πλαστικών σακουλών συλλογής των κενών συσκευασιών γίνεται από τα καταστήματα γεωργικών εφοδίων.

Η συντονισμένη αυτή προσπάθεια για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος στοχεύει πρωταρχικά στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, μέσω της ορθής απόρριψης των συσκευασιών αυτών.