Κέλλας: Τέλος στο αίσχος με τα “βαφτίσια”

«Και από εδώ, από τον Όλυμπο, από το Λιβάδι της Ελασσόνας, τη σημαία της ορεινής κτηνοτροφίας της χώρας μας, στέλνουμε μήνυμα σε κάθε επιτήδειο: Το αίσχος με τα “βαφτίσια” γάλακτός και κρέατος τελειώνει σύντομα! Αποτελεί προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Η νέα κυβέρνηση θα εντατικοποιήσει και θα αυστηροποιήσει τους ελέγχους άμεσα και δεν θα αφήσουμε σε “χλωρό κλαρί” αυτούς, που προκαλούν την κατρακύλα των τιμών και κερδοσκοπούν στις πλάτες των κτηνοτρόφων μας, απειλώντας τους με αφανισμό και ζημιώνοντας τις επιχειρήσεις που στηρίζουν την εγχώρια παραγωγή.»

Τα ανωτέρω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, ενημερώνοντας τους κατοίκους της περιοχής για το πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ άκουσε τα προβλήματά τους και συζήτησε μαζί τους για τα ειδικότερα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας, τονίζοντας:

«Πέρα από τη δραστική μείωση της φορολογίας φυσικών και νομικών προσώπων, του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ και των συνεργατικών σχημάτων καθώς και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, που θα ανακουφίσουν άπαντες, το πρόγραμμά μας προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας.

Πρώτον, θα απλοποιήσουμε και θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες αδειοδότησης των σταυλικών εκμεταλλεύσεων και θα επαναφέρουμε τα ουσιαστικά κριτήρια επιλογής των πραγματικών δικαιούχων κτηνοτρόφων για την εξισωτική αποζημίωση, ενώ θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη της ορεινής κτηνοτροφίας αιγοπροβάτων. Η τελευταία αυτή πρόβλεψη θα συνδυαστεί με ένα σχέδιο, το οποίο ο Πρόεδρος προτίθεται να υλοποιήσει μεσοπρόθεσμα. Πρόκειται για το “Κέντρο Ανάπτυξης Γενετικών Πόρων”, που θα συνεργάζεται με το ΑΠΘ, προκειμένου να αναπτυχθούν και να προστατευτούν νέες εγχώριες φυλές στην αιγοπροβατοτροφία.

Δεύτερον, θα ιδρύσουμε το Εθνικό Αγροτικό Επιμελητήριο, που θα υποστηρίζει κτηνοτρόφους και αγρότες καθ’ όλη την επαγγελματική τους πορεία και θα τους ενημερώνει για νέες και καινοτόμες μεθόδους παραγωγής, εξασφαλίζοντας περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους. Επίσης, από τη νέα ΚΑΠ θα διασφαλίσουμε περισσότερους πόρους για τον πρωτογενή τομέα, μέσω διαπραγματεύσεων στο Συμβούλιο της ΕΕ που θα είναι οργανωμένες και με στελέχη, τα οποία θα είναι καταρτισμένα, αφήνοντας στο παρελθόν την αδράνεια και την αβελτηρία που επέδειξε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτον, θα φροντίσουμε οι κτηνιατρικές και γεωπονικές υπηρεσίες της περιφέρειας να βρίσκονται στο πλευρό των κτηνοτρόφων και των αγροτών με ουσιαστικό συμβουλευτικό και υποστηρικτικό τρόπο, ενώ η νέα κυβέρνηση θα βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις παραγωγών, τους μεταποιητές και τους εμπόρους, ώστε να αντιμετωπίσουμε δυσλειτουργίες της αγοράς και να διασφαλίσουμε τη στρατηγική ανάπτυξη κάθε προϊόντος.

Δεν υποσχόμαστε περισσότερα από αυτά, που μπορούμε να κάνουμε, όσα υποσχόμαστε, όμως, θα τα κάνουμε πράξη, με στόχο την αναγέννηση της κτηνοτροφίας, της γεωργίας και της ελληνικής υπαίθρου!».